• Головна
  • Новини
  • Неподалік Новоазовська російські окупанти зривають дах з храму УПЦ КП...

Неподалік Новоазовська російські окупанти зривають дах з храму УПЦ КП

30.03.2015, 10:47

У зоні АТО, в селі Жовтень Донецької області, російські військові зривають купол зі Спасо-Преображенського храму Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це з посиланням на місцевих жителів повідомив у своєму Facebook архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря).

У зоні АТО, в селі Жовтень Донецької області, російські військові зривають купол зі Спасо-Преображенського храму Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це з посиланням на місцевих жителів повідомив у своєму Facebook архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря), передає Експрес онлайн.

“За повідомленням місцевих жителів, окупанти в селі Жовтень Красноармійського сільради Новоазовського району Донецької області зривають купол зі Спасо-Преображенського храму УПЦ Київського Патріархату”, – написав архиєпископ.

За його словами, окупанти пояснюють це тим, що купол з блискучого металу може послужити орієнтиром для навідників артилерії. На звернення в “комендатуру”, повідомив архиєпископ, реакції не було і наруга над храмом не припинилася.

“Вандалізм російських військових (а в селі Жовтні, яке розташоване недалеко від Маріуполя, розквартировані саме вони) триває. Жителі бояться навіть вислати фотографії – змогли тільки передати інформацію своєму священику, який після розстрілу окупантами в серпні двох фермерів був змушений виїхати з парафії разом з сім’єю “, – розповів архиєпископ Зоря.

Він зазначив, що священик просить допомогти захистити храм від вандалізму.

“Як – поки не дуже зрозуміло. Єдине, що зараз можливо зробити в цій ситуації, – поширити інформацію”, – підкреслив глава інформаційного відділу Київської Патріархії.