• Головна
  • Проекти
  • Терористи зруйнували церкву, яка пережила дві війни та радянську владу...

Терористи зруйнували церкву, яка пережила дві війни та радянську владу

03.03.2015, 10:28
Терористи зруйнували церкву, яка пережила дві війни та радянську владу - фото 1
Село Троїцьке Попаснянського району перебувало на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому зазнавало практично безперервних обстрілів і пережило кілька штурмів за участю танків російських регулярних військ і бойовиків.

05_28.gif-7.gifСело Троїцьке Попаснянського району, що на Луганщині, перебувало на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому зазнавало практично безперервних обстрілів і пережило кілька штурмів за участю танків російських регулярних військ і бойовиків.

Про це, як передають «Донбас. Коментарі», повідомляє сайт глави Луганської ОДА.

Більшість селян виїхали на безпечні території, зараз у Троїцькому проживає близько 300 осіб (в мирний час було більше тисячі).

Лінії електропередач тут перебиті, опори повалені, торгові точки закриті, автобусного сполучення немає. Продукти в Троїцьке завозять тільки з гуманітарними вантажами, один з яких (20 тонн продуктів харчування) привіз голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

«З початку лютого Троїцьке нещадно обстрілювали з "Градів" і артилерії, тут купа розбитих житлових будинків, є загиблі серед мирних жителів, - розповідає Г.Москаль. - Крім того, бойовики розбили кам'яну православну церкву, побудовану ще в 1840 році. Навколо церкви купа воронок від обстрілів, а деякі снаряди потрапили в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги розкидані по підлозі ... Це один з найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни - громадянську і Другу світову війну, а також радянську владу».

За його словами, «храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками «православного світу».

«Ніякого сенсу обстрілювати церкву і школу не було, тут не дислокувалися українські військові. Найближчий опорний пункт - на околиці Троїцького в трьох кілометрах звідси ...», - додав він.