• Головна
  • Новини
  • Закладено перший камінь під будівництво кафедрального собору УПЦ КП в Тернополі...

Закладено перший камінь під будівництво кафедрального собору УПЦ КП в Тернополі

31.10.2016, 11:15
Закладено перший камінь під будівництво кафедрального собору УПЦ КП в Тернополі - фото 1
Церкву будуватимуть на перехресті вул. Київської й Тарнавського.

Патріарх УПЦ КП Філарет 30 жовтня відвідав Тернопіль з архипастирським візитом. Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату заклав перший камінь під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії – кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.

Тернопіль.jpg

Церкву будуватимуть на перехресті вул. Київської й Тарнавського.

«Сподіваємося, що за допомогою влади, благодійників та меценатів невдовзі на цьому місці стоятиме величний кафедральний собор на честь рівноапостольних святих. Ми будемо молитися і робити все для того, аби Господь допоміг нам у цій справі», – зазначив Патріарх Філарет.

Участь у заході взяли керівники області. Голова облдержадміністрації Степан Барна наголосив на важливості події для Тернопільщини.

 «Те, що сьогодні відбувається посвячення наріжного каменю під храм кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату – подія надзвичайно важлива та символічна. Вона символізує проповідування віри Христової та патріотизму України. Найважливіше, щоб цей камінь став основою формування єдиної помісної церкви на Тернопільщині», – підкреслив Барна.

Також Патріарх Філарет освятив новозбудований храм святих мучеників Бориса та Гліба, на вул. Білогірській. Після освячення він з духовенством з усієї України відправив у церкві першу літургію.

Опісля відбулося вручення церковних нагород. Зокрема, орденом святого Архистратига Михаїла нагороджено голову облдержадміністрації Степана Барну та голову облради Віктора Овчарука. Грамоту отримав і начальник управління містобудування та архітектури Володимир Харченко.