• Головна
  • Новини
  • Главком: "Київський патріархат в Україні популярніший за Московський"...

Главком: "Київський патріархат в Україні популярніший за Московський"

10.12.2011, 13:04
Главком: "Київський патріархат в Україні популярніший за Московський" - фото 1

Згідно з даними всеукраїнського соціологічного опитування населення України, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» 22 листопада – 6 грудня 2011 року, найпопулярнішою релігійною конфесією в Україні є Українська православна церква Київського патріархату.

Київський патріархат в Україні популярніший за МосковськийЗгідно з даними всеукраїнського соціологічного опитування населення України, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» 22 листопада – 6 грудня 2011 року, найпопулярнішою релігійною конфесією в Україні є Українська православна церква Київського патріархату.

На запитання «До якої релігії ви належите?» 23,1% респондентів відповіли, що не релігійні. Українську православну церкву Київського патріархату назвали 31,1%, УПЦ (Московського патріархату) - 25,9%. До Української Греко-католицької церкви себе віднесли 8,5% населення країни.

Далі йдуть Римо-католицька церква – 1,1%, Українська автокефальна православна – 1,7%, протестантська – 1%, мусульманська – 0,2. Важко відповісти 6,2% респондентів.

Методом інтерв'ю було опитано 2012 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

«Цифри опитування за релігійними конфесіями – це суб'єктивна самоідентифікація людей. Дані показують, що дуже часто люди себе відносять до Київського патріархату там, де храмів цієї церкви взагалі немає. Тому це внутрішнє переконання людей, а не реальне відвідування тієї чи іншої церкви», - прокоментувала «Главкому» дані про релігійні переконання українців директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.