39% українців відвідують церкву тільки по великих святах

22.04.2011, 16:30
39% українців відвідують церкву тільки по великих святах - фото 1

Близько 39% українців ходять до церкви по великих святах або від випадку до випадку. Такі результати оприлюднила компанія Research & Branding Group, яка з 4 по 14 квітня провела дослідження громадської думки населення України щодо ставлення українців до релігійних свят і святкування Великодня.

статистика.jpgБлизько 39% українців ходять до церкви по великих святах або від випадку до випадку. Такі результати оприлюднила компанія Research & Branding Group, яка з 4 по 14 квітня провела дослідження громадської думки населення України щодо ставлення українців до релігійних свят і святкування Великодня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим, повідомляє газета "День".

Регулярно відвідує церкву кожен п'ятий мешканець України. Зокрема, 10% українців ходять туди кожного тижня і ще 10% – щомісяця.

У регіональному розрізі жителі Західної України частіше, ніж жителі Центру і Південного Сходу відвідують церкву регулярно: щотижня це роблять 27% жителів регіону, а 18% – щомісяця. Мешканці центральних областей частіше ходять до церкви по великих святах – 45%, а мешканці Південного Сходу – від випадку до випадку - 29%.

Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (області), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2077 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки становить 2,2%.