• Головна
  • Новини
  • На Волині священнослужитель зруйнував пам’ятку архітектури...

На Волині священнослужитель зруйнував пам’ятку архітектури

29.09.2016, 09:57
На Волині священнослужитель зруйнував пам’ятку архітектури - фото 1
У Луцькому відділенні поліції слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

top-photo-(1).jpg-rrr.jpgУ Луцькому відділенні поліції слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє ВолиньРоsт.

До правоохоронців надійшло звернення від 47-річного депутата обласної ради, - інформує прес-служба поліції.

У листі посадовець повідомив, що в одному із сіл Луцького району священнослужитель під час реставрації храму, побудованого у 1745 році, самовільно зніс частину огорожі, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини пригоди. Триває досудове розслідування.