Пограбовано два храми Рівненської єпархії УПЦ (МП)

25.08.2016, 12:20
Пограбовано два храми Рівненської єпархії УПЦ (МП) - фото 1
В обох сільських церквах Здолбунівського району злочинці викрали пожертви для онкохворих

Храм_у_Здовбиці.jpgУночі 24 серпня 2016 року невідомі пограбували Свято-Михайлівський храм у селі Здовбиця Здолбунівського району Рівненської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Зловмисники осквернили храм, вчинили безлад та викрали пожертви з церковної каси, в тому числі кошти, зібрані парафіянами для онкохворих дітей.

Під ранок священик побачив виламані бокові двері та викликав поліцію. На місці вчинення злочину правоохоронці провели оперативні слідчі дії.

Декількома днями раніше, 19 серпня, у свято Преображення Господнього, у селі Нова Мощаниця Здолбунівського району невідомі вчинили пограбування храму на честь Різдва Богородиці.

Як розповів настоятель церкви протоєрей Ігор Гнатишин, близько 7 години ранку він помітив розбите вікно і розтрощені двері у паламарці.

Злочинці викрали кошти зі скриньок для пожертвувань, де серед іншого знаходилися гроші для лікування онкохворих дітей, а також зламали церковний сейф, який був порожнім.

На місце злочину прибули правоохоронці та провели слідчі дії – святкове богослужіння в цей день здійснювалось під відкритим небом.

Випадки пограбування храмів почастішали й у Сарненській єпархії. Там за останні декілька місяців невідомі пограбували 5 храмів.