Під Житомиром вандали понівечили фігуру Діви Марії

16.06.2016, 09:56
Під Житомиром вандали понівечили фігуру Діви Марії - фото 1
У селі Висока Піч, при парафії Вознесіння Господнього, 12-13 червня відбулося святотатство над фігурою Пресвятої Матері Непорочної. У фігуру жбурнули каменем і навиліт пробили Серце Непорочної.

mar_centr.jpgУ селі Висока Піч, при парафії Вознесіння Господнього, 12-13 червня відбулося святотатство над фігурою Пресвятої Матері Непорочної. У фігуру жбурнули каменем і навиліт пробили Серце Непорочної.

Настоятель отець Олег Сартаков впевнений у тому, що «це все пов’язане з відторгненням людьми Ісуса Христа і Євангелія».

«Хтось щиро кається, а хтось, навпаки – і це кожний вирішує для себе сам – вирішує, бути з Христом чи з дияволом… До речі, зараз священики у наших селах нерідко зустрічаються зі спротивом людей. Тому що – п’янство, атеїзм, ідолопоклонство, деколи дуже неприємні речі відбуваються по цих маленьких селищах». Але на більш глибокому вимірі, то, за словами священика, народження будь-якої парафії не буває легким: «Парафія народжується у трудах, іноді, у стражданнях. Це свого роду Голгофа. І Марія на цій Голгофі теж отримує пробите Серце… Щодо фігури Марії, то ми, звісно, виправимо цю «рану» на фігурі, відремонтуємо. А камінь, яким було здійснене святотатство, відправимо до нашого маленького реліквіарію і буде, як у випадку з Йоаном Павлом ІІ, коли був замах на нього», – прокоментував священик акт вандалізму. Про це повідомляє Католицький Медіа-Центр.