• Головна
  • Новини
  • Раніше судимий чоловік викрав з костелу мощі блаженного Якова...

Раніше судимий чоловік викрав з костелу мощі блаженного Якова

04.04.2016, 11:20
Раніше судимий чоловік викрав з костелу мощі блаженного Якова - фото 1
Раніше судимий мешканець Тернопільщини пограбував місцевий костел, проте був схоплений, так і не знайшовши покупця на церковні цінності.

15.jpg-yyy.jpgРаніше судимий мешканець Тернопільщини у Бережанах пограбував місцевий костел, проте був схоплений, так і не знайшовши покупця на церковні цінності.

Про це Укрінформ повідомив керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в області Сергій Крета.

«Злочинець, помітивши, що ні відвідувачів, ні священиків у костелі немає, вирішив скористатися ситуацією. Зайшов в частину храму біля вівтаря і став складати в сумку все, що, на його думку, мало цінність. Викрав церковні чаші, мощі блаженного Якова, блюдечко з чашкою, яке використовують під час обряду хрещення немовлят, ємності з оліями, кропильницю, ключі від дарохранильниці, одяг для прислуговуючих, дві гіпсові статуетки із зображенням Богородиці. Майно заховав у райцентрі Бережани, у закинутому приміщенні і став шукати покупця на нього», - розповів Сергій Крета.

Поліцейські оперативно знайшли грабіжника. Особу зловмисника встановили. Свого часу він вже мав проблеми із законом. Проводиться досудове розслідування.