• Головна
  • Новини
  • Буковинський священик заплатить штраф за те, що побив свідка Єгови...

Буковинський священик заплатить штраф за те, що побив свідка Єгови

24.03.2016, 11:38
Буковинський священик заплатить штраф за те, що побив свідка Єгови - фото 1
Суд Путильского району, що у Чернівецькій області, розглянув та вивчив всі обставини справи силового протистояння між представниками різних релігійних конфесій.

pologovui_nakaz.jpg-jjj.jpgСуд Путильского району, що у Чернівецькій області, розглянув та вивчив всі обставини справи силового протистояння між представниками різних релігійних конфесій.

Про це інформує АСС.CV.UA з посиланням на територіальне управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області.

Сталася подія ще 7 квітня 2014-го року. Тоді, в один з господарських дворів (Вижниччина) до 54-річного православного священика зайшов невідомий чоловік, котрий, як з’ясувалося згодом, приїхав сюди, аби розповісти людям про свою віру та запросити на проведення релігійного обряду. Проте, розмова «не клеїлася» та переходила на високі тони.

Зрештою, господар кулаком наніс «опоненту» удар, внаслідок чого той отримав черепно-мозкову травму. Про це засвідчила експертиза. Постраждалому довелося звернутися за допомогою до медиків, зокрема окуліста та невропатолога.

Підсудний свою провину заперечує, однак, її доведено експертизою та показаннями свідків під час судового засідання. За протиправні дії судом, було винесено рішення про покарання фігуранта у вигляді штрафу. Тепер він зобов’язаний сплатити потерпілому 732 гривні матеріальної та 3500 гривень моральної шкоди.

Суд повідомив також звинуваченого про можливість апеляції цього рішення.