• Головна
  • Новини
  • Керівництво «Патріаршої благодійної місії» ошукало УПЦ КП, - заява...

Керівництво «Патріаршої благодійної місії» ошукало УПЦ КП, - заява

18.03.2016, 10:20

В Київській Патріархії заявляють, що їх обдурили підступні ділки, скориставшись авторитетом Церкви. За повідомленням прес-центру УПЦ КП, до Патріарха Філарета звернулися особи, які запропонували допомогу у розширенні гуманітарної діяльності для потребуючих на Сході України за рахунок залучення закордонних спонсорів.

В Київській Патріархіі заявляють, що їх обдурили підступні ділки, скориставшись авторитетом Церкви. За повідомленням прес-центру УПЦ КП, до Патріарха Філарета звернулися особи, які запропонували допомогу у розширенні гуманітарної діяльності для потребуючих на Сході України за рахунок залучення закордонних спонсорів.

Ці особи просили зареєструвати «Патріаршу благодійну місію», на що було надано згоду.

Місію зареєстрували як окрему юридичну особу. Жодних надходжень у будь-якій формі (матеріальній чи грошовій) безпосередньо Київський Патріархат від місії не отримував і не передбачав.

З початком фактичної роботи керівництво місії кілька разів надавало інформацію про збирання гуманітарної допомоги, а також повідомляло про її передачу потребуючим. Однак ці відомості виявилися неправдивими, а Київська Патріархія була введена в оману і стала жертвою махінацій.

Під час слідства, проведеного компетентними органами, в діяльності місії було виявлено порушення законодавства України. З матеріалів випливає, що під прикриттям роботи місії нечесні особи ввозили в Україну товари для подальшого незаконного продажу. Тому рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 12 березня 2016 р. на майно місії накладений арешт.

Протягом двох останніх років Київська Патріархія, єпархії та парафії Київського Патріархату в Україні та закордоном, священнослужителі та віруючі зібрали і передали як для військовослужбовців, так і для постраждалих від війни мешканців Сходу України велику кількість матеріальної та фінансової допомоги. Лише грошова благодійна допомога Київської Патріархії щороку обчислюється мільйонами гривень і забирає половину всього бюджету.

Як зазначають в УПЦ КП, благодійна робота не припиняється ні на день і Церква постійно прагне розширення цієї діяльності. Таким прагненням і скористалися нечесні особи, які своїми вчинками не лише порушили законодавство, але й кинули тінь сумнівів на благодійну справу як таку.

«На жаль, шахрайські наміри лже-благодійників не вдалося завчасно виявити і попередити. За це просимо прощення у всіх, хто чесно і віддано працює в Київському Патріархаті для допомоги українському війську і потребуючим, а також у введеної у спокусу громадськості», - наголошують у Київській Патріархії.