• Головна
  • Новини
  • Поліцейські затримали групу церковних злодіїв, які обікрали храм на Тернопільщині...

Поліцейські затримали групу церковних злодіїв, які обікрали храм на Тернопільщині

09.02.2016, 13:47
Підозрюваним інкримінують ч. 3 ст. 185 ККУ. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення інших церковних крадіжок на Тернопільщині.

Як повідомили IA ZIK у секторі комунікації ГУ НПУ в області, підозрювані є мешканцями Львівщини. За попередніми даними, крадії орудували у всьому західному регіоні України.

У листопаді минулого року зловмисники скоїли крадіжку з церкви в селі Конюхи Козівського району Тернопільщини. До храму вони потрапили, відваживши вхідні двері. З церкви викрали старовинне Євангеліє та гроші.

На слід злодійської групи вийшли львівські правоохоронці. Усі підозрювані – жителі Перемишлянського району. Проте спільників, а саме скупників церковного майна, вони мали і в Тернополі.

Зі слів підозрюваних, крадіжки скоювали переважно у сільській місцевості. Обирали храми, які належать до пам’яток культури, оскільки в старовинних святинях можна було знайти найцінніші речі.

Наразі під слідством перебуває троє осіб, ще двоє оголошені в розшук. Усі підозрювані – молоді люди, є серед них і неповнолітній.

Підозрюваним інкримінують ч. 3 ст. 185 ККУ. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення інших церковних крадіжок на Тернопільщині.