• Головна
  • Новини
  • Двоє 17-річних хлопців від нудьги обікрали церкву в Житомирській області...

Двоє 17-річних хлопців від нудьги обікрали церкву в Житомирській області

09.02.2016, 09:49
Правоохоронці знайшли хлопців, які напередодні Різдва обікрали церкву в Радомишльському районі. У них вилучили усе викрадене майно.

Правоохоронці знайшли хлопців, які напередодні Різдва обікрали церкву в Радомишльському районі. У них вилучили усе викрадене майно.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба ГУ Нацполіціі в Житомирській області.

Свято Різдва Христового для жителів с. Заболоть було затьмарене звісткою про крадіжку з їх церкви. Поки храм був зачинений протягом останнього тижня, злодії розбили вікно, зламали внутрішні двері і викрали три ікони, хрест, чашу, ложку для причастя, і Євангеліє в металевій оправі.

З місця події правоохоронці вилучили ряд речових доказів і почали слідчо-розшукові заходи для встановлення і затримання злодіїв.

«За нашими даними, викрадене з храму майно не приносили ні в ломбарди, ні в антикварні крамниці, ні в інші місця можливого продажу таких речей. Тому наші заходи були спрямовані на попередження продажу викраденого», - розповідає начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.

Саме під час огляду «товару» удаваним покупцем правоохоронці затримали двох молодиків, причетних до крадіжки. Як з'ясувалося, 17-річні місцеві жителі напередодні Різдва знічев'я бродили по селу, тоді ж вирішили скоїти крадіжку. Все сховали в сіні на горищі в будинку, де проживає один з хлопців.

Викрадені церковні речі правоохоронці вилучили. Триває подальше досудове розслідування. Обом хлопцям загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.