Наркозалежні обікрали церкву УПЦ (МП)

27.01.2016, 10:30
Наркозалежні обікрали церкву УПЦ (МП) - фото 1
21 січня з церкви святого благовірного князя Михайла Тверського УПЦ (МП) у Миколаєві поцупили ювелірні вироби, що прикрашали ікону. Поліція затримала зловмисників, які виявилися наркозалежними.

82031_0.jpg-fff.jpg21 січня з церкви святого благовірного князя Михайла Тверського УПЦ (МП) у Миколаєві поцупили ювелірні вироби, що прикрашали ікону. Поліція затримала зловмисників, які виявилися наркозалежними.

Про це повідомляють НикВести з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

З'ясувалося, що близько 10:30 у храм, коли у приміщенні перебувала тільки одна співробітниця, зайшли двоє відвідувачів. Один з них завів розмову з жінкою, розпитуючи, що необхідно принести для проведення обрядів вінчання і хрещення, а інший ходив і нібито розглядав ікони.

Після того, як чоловіки пішли, працівниця обійшла приміщення храму і побачила, що скло однієї з ікон, усередині якої знаходилися ювелірні вироби - пожертви парафіян, відкрито, а прикраси - відсутні. За попередньою інформацією, зловмисники викрали сім золотих каблучок і два ланцюжки, один з них - з кулоном.

Зрозумівши, що до крадіжки можуть бути причетні чоловіки, які щойно розмовляли з нею, заявниця вийшла на вулицю, але не побачила «візитерів». Про скоєне жінка відразу ж повідомила в поліцію.

Слідчими Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області було розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання від арешту до позбавлення волі на строк до п'яти років.

25 січня 2016 правоохоронці встановили особи крадіїв і затримали зловмисників. Як з'ясувалося, наркозалежні чоловіки, 31-го і 34-х років, не випадково зайшли до церкви - зловмисники ретельно підготувалися до присвоєння чужого майна.

Напередодні викрадачі помітили місця, де складаються пожертви, які приносили до церкви парафіяни, і визначилися між собою, як вони втілять в життя свої задуми.