• Головна
  • Новини
  • З 1 січня два резонансні пограбування храмів МП в Одесі, серед них кафедральний собор...

З 1 січня два резонансні пограбування храмів МП в Одесі, серед них кафедральний собор

05.01.2016, 09:42
В Одеській єпархії УПЦ, Свято-Успенського Одеського кафедрального собору, розташований по вулиці Преображенській, 70, 1 січня зазнав нападу грабіжників.

Як повідомили УНІАН в Одеській єпархії УПЦ, Свято-Успенського Одеського кафедрального собору, розташований по вулиці Преображенській, 70, 1 січня зазнав нападу грабіжників.

«Злочинці вкрали пожертви віруючих, які принесли їх у дар Божій Матері в її чудотворному Іверському образі», - заявили в єпархії.

Відзначається, що цей собор вже двічі було пограбовано. Обидва рази було офіційне звернення адміністрації собору до правоохоронних органів Одеси, співробітники яких обіцяли припинити протиправну діяльність зловмисників, які зазіхають на святині.

Вночі 3 січня  в Овідіопольському районі Одеської області пограбували храм Касперівської ікони Божої Матері.

«Злочинці, відключивши пультову сигналізацію, проникли всередину та викрали приношення віруючих Божої Матері в її Казанському образі і святителю Миколаю. Також розкриті і викрадені церковні кружки з пожертвуваннями селян на утримання храму», - повідомили в єпархії.

Відразу після виявлення пограбування була викликана слідча група з Овідіопольського відділення поліції.

У єпархії констатують, що в Одеському регіоні у грудні 2015 року від дій грабіжників постраждала низка православних храмів. Зокрема, в Одесі - Свято-Іверський Одеський чоловічий монастир, храм на честь ікони Божої Матері «Достойно є», Свято-Різдво-Богородицький храм на Слобідці, Всіхсвятський храм на Таїровському кладовищі, Преображенський храм на Ленселищі, Храм на честь Усіх святих у Преображенському парку, а також - Храм на честь святих мученика Віктора і мучениці Ірини в смт Авангард. У Білгород-Дністровському районі - Свято-Покровський храм села Бритівка, Свято-Володимирський храм у смт Затока, Свято-Архангело-Михайлівський храм села Козацьке, Свято-Дмитрівський храм села Петрівка.

Крім того, злочинці пограбували Свято-Микільський храм села Шабо, Храм на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі села Свердлове, Храм на честь святого Олександра Невського села Візирка Комінтернівського району тощо.

«Завдяки встановленій пультової сигналізації та оперативним діям співробітників позавідомчої охорони були припинені й інші численні випадки пограбувань храмів Одеської області. У всіх випадках духовенство єпархії зверталося до правоохоронних органів, де ці звернення офіційно фіксувалися і проводилося розслідування», - заявили в єпархії.

У єпархії неодноразово закликали правоохоронні органи звернути особливу увагу на розкриття цих злочинів, щоб припинити грабежі.