• Головна
  • Новини
  • Одеський митрополит УПЦ (МП) поскаржився на крадіжки із храмів...

Одеський митрополит УПЦ (МП) поскаржився на крадіжки із храмів

28.12.2015, 12:02
Одеський митрополит УПЦ (МП) поскаржився на крадіжки із храмів - фото 1
Митрополит Одеський і Ізмаїльський Української Православної Церкви (Московського Патріархат) Агафангел (Саввін) у спеціальній заяві повідомив про зростання кількості крадіжок з храмів і церков.

Агафангел.jpgМитрополит Одеський і Ізмаїльський Української Православної Церкви (Московського Патріархат) Агафангел (Саввін) у спеціальній заяві повідомив про зростання кількості крадіжок з храмів і церков.

"За останній місяць по нашому місту та області сталося близько двадцяти скоєних пограбувань або невдалих спроб пограбувань церков, в результаті чого з храмів були викрадені ті благі дари і пожертвування, які по крихтах збираються громадами для підтримки краси церкви", - заявив Агафангел, додавши при цьому, що ці "жертви" також були призначені "для допомоги потерпілим та переселенцям з Донбасу".

Митрополит стверджує, що затримані "безбожники блюзнірно глумилися, висловлюючи слова, які слух християнина перенести не може". "Через це я свідчу про те, що святотатці, блюзнірно піднімають свої гріховні руки на святиню церкви Господньої, самі себе відсікають від благодаті Божої, шокуючи душі і тіла свої в пекельну безодню преісподні", – заявив Агафангел. Про це повідомляє ZN.UA.