• Головна
  • Новини
  • Люди затримали крадія, який виніс з церкви шість тисяч гривень...

Люди затримали крадія, який виніс з церкви шість тисяч гривень

01.12.2015, 12:42
Люди затримали крадія, який виніс з церкви шість тисяч гривень - фото 1
У Шполі 49-річний чоловік під час ранкової служби виніс із церкви скриню для пожертв. Там було 3549 гривень та 100 доларів США. Крадіжку помітили прихожани і тримали злодія до приїзду поліції.

пожертви.jpgУ Шполі 49-річний чоловік під час ранкової служби виніс із церкви скриню для пожертв. Там було 3549 гривень та 100 доларів США. Крадіжку помітили прихожани і тримали злодія до приїзду поліції.

"В поліцію зателефонувала 59-річна пенсіонерка. Сказала, що коли вона була в церкві на ранковій службі, чоловік викрав скриню для пожертв, яка стояла при вході у приміщення. Коли правоохоронці приїхали, то побачили біля храму скубчення людей. Це були прихожани, які затримали зловмисника.

Виявилося, що чоловік приїхав до родичів позичити грошей, але ті йому відмовили. Тому він пішов і викрав. Чому саме в церкві пояснити не зміг. Сказав, що віруючий", - повідомляє Дмитро Грищенко, начальник сектору комунікації ГУ Національної поліції в Черкаській області.

Зловмисником виявився житель Умані, раніше вже судимий. Правоохоронці за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за статтями 15 (Замах на злочин) та 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Про це повідомляє Gazeta.ua.