• Головна
  • Новини
  • Священнослужителя-браконьєра суд оштрафував на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян...

Священнослужителя-браконьєра суд оштрафував на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

23.10.2015, 13:08
Священнослужителя-браконьєра суд оштрафував на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - фото 1
В Тлумацькому районному суді 20 жовтня винесли вирок священику-браконьєру, якого затримали з електровудками та рекордним як для Прикарпаття уловом вбитої риби на Дністрі.

1445-oooo.jpgВ Тлумацькому районному суді 20 жовтня винесли вирок священику-браконьєру, якого затримали з електровудками та рекордним як для Прикарпаття уловом вбитої риби на Дністрі.

Слідство у справі священика було порушено за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України - незаконне заняття рибним, звіринним або іншим водним добувним промислом.

Після передачі справи до суду кримінальна відповідальність була замінена на адміністративну, повідомляє Агенція новин Фirtka.if.ua.

Зважаючи на повне визнання вини підсудним, його співпрацю зі судом та правоохоронними органами, довідку про несудимість та всуціль позитивні характеристики, зокрема від громади вірян та з архиєпархії, а також завдяки тому, що погасив збитки, браконьєру присудили штраф.

Суд постановив оштрафувати священика на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 3400 грн.

Збитки в сумі 92 тис. 259 грн, які відшкодував підсудний, були розподілені в такий спосіб – 50% суми надійшло в Нижнівську сільську раду, на території якої відбувся незаконний вилов риби. Решта була порівну розділена до обласного та державного бюджетів.

За усною домовленістю з війтом Нижнева, священик взяв на себе зобов’язання зарибнити навесні Дністер в околицях села.

Нагадаємо, що 1 вересня вночі працівники Івано-Франківської рибохорони неподалік села Нижнів Тлумацького району затримали двох браконьєрів, один з яких виявився священиком. На Дністрі отець виловлював червонокнижну рибу. Працівники рибоохорони вилучили у них 16 сомів загальною вагою 50 кг, три єльця, п’ять вирозубів, 84 марени, 161 підуста, підшкури та ін.