• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павло (Лебідь) пригрозив журналістам Божою карою...

Митрополит Павло (Лебідь) пригрозив журналістам Божою карою

18.09.2015, 10:07
Митрополит Павло (Лебідь) пригрозив журналістам Божою карою - фото 1

15 вересня намісник Києво-Печерської лаври, член Священного Синоду УПЦ (МП) митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь) виступив з відеозверненням, в якому порівняв себе з Іоанном Златоустом і розповів, як страшно Бог карає журналістів за образи, що наносяться владиці Павлу.

Лебідь.jpg15 вересня намісник Києво-Печерської лаври, член Священного Синоду УПЦ (МП) митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь) виступив з відеозверненням, в якому порівняв себе з Іоанном Златоустом і розповів, як страшно Бог карає журналістів за образи, що наносяться владиці Павлу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Києво-Печерської лаври.

Протягом 10 хвилин владика Павло розповідав про шкоду журналістів, які "причепилися" до його способу життя, до його машин, "здійснюють за 30 срібняків справи беззаконня", "заробляють на чужому горі гроші", "загинули в нетрях своїх гріхів», «вносять смуту", критикують сумнівну діяльність лаври по заміні старовинної арки при в'їзді  в монастир і витіснення лікарні, в якій лікувалися ВІЛ-інфікованих.

Архиєрей відзначив, що журналісти й раніше намагалися зганьбити церковнослужителів - і Патріарха Кирила, і Предстоятелів УПЦ (МП) - але тільки владика Павло залишається для журналістів "як камінь спотикання, бо маю свою думку, ні перед ким ніколи я не прогинався і не маю наміру цього робити ".

"Я б хотів запитати, скільки вам, юди, платять, коли ви приходите на цю святу землю, щоб зганьбити чернецтво? - Запитував владика і тут же виголошував:" З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся! "

Продовжуючи алюзію на слово святителя Іоанна Златоуста, митрополит Павло назвав Іродіадою журналістку, яка вимагала у нього відповіді про вартість машини, "добре мені в ній їздити" і т.п. При цьому владика Павло "зрозумів, що не варто кидати бісеру свиням під ноги - горе тій матері, яка народила таку бездарну дочку".

Свій недавній гучний конфлікт з київською дорожньою поліцією намісник лаври охарактеризував також переконливо: "Не було ніяких порушень ... Не було і не може бути". А "якщо водій порушив ... але я думаю, що і міліція порушує", поправив тут же владика і додавав, що "протягом 22 років були не гірші міліціонери", при яких він безпроблемно їздив. "Але знаючи менталітет наших слуг - міліціонерів, особливо останніх (не всіх, не можу я всіх судити) - я вийшов, щоб ще раз сказати, що я нічого не порушив", - повторював митрополит.

Усіх, хто буде його дошкуляти, владика Павло попередив: "Наступні, якщо будуть такі нападки, я просто зроблю так, щоб моя негідна поведінку (на їхню думку), віддала їм сторицею. Тому що більше такого невігластва, приниження, глузування від горе-журналістів Церква не може терпіти. Ми не зобов'язані відповідати ні на дурні питання ... ", ні т.п.