• Головна
  • Новини
  • У кам'янець-подільському супермаркеті збирали гроші для віновленняя храму на території «ДНР»...

У кам'янець-подільському супермаркеті збирали гроші для віновленняя храму на території «ДНР»

10.09.2015, 17:20
У кам'янець-подільському супермаркеті збирали гроші для віновленняя храму на території «ДНР» - фото 1

Волинський громадський діяч, боєць батальйону «Гарпун» Майя Москвич, перебуваючи у Кам’янці-Подільському на фестивалі «Respublica», виявила у супермаркеті «Фуршет» чотири благодійних скриньки, у які збирали кошти на відновлення Свято-Олександро-Невського храму села Авдотьїне Донецької області. Як відомо, цей населений пункт знаходиться на окупованій території.

2222.jpg-eee.jpgВолинський громадський діяч, боєць батальйону «Гарпун» Майя Москвич, перебуваючи у Кам’янці-Подільському на фестивалі «Respublica», виявила у супермаркеті «Фуршет» чотири благодійних скриньки, у які збирали кошти на відновлення Свято-Олександро-Невського храму села Авдотьїне Донецької області. Як відомо, цей населений пункт знаходиться на окупованій території.

Про це активістка повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише Незалежний громадський портал.

«Викликали адміністратора, кажемо, що це за справи? Підтримуєте терористів? Вирішуємо по доброму чи офіційно: ЗМІ, міліція, протоколи… Місцевий директор по телефону сказала – давайте по доброму», – пише Майя Москвич.

Після цього адміністратор зняв та опечатав всі скриньки до приїзду керівництва. Активістам пообіцяли, що вилучені кошти не відправлять на території так званої «ДНР», а віддадуть на якусь хорошу справу, однак за кілька днів їм повідомили, «нічого не можуть зробити, в нас (Фуршету, – авт.) договір з Московським Патріархатом.»

Втрутився в ситуацію кам’янчанин, боєць батальйону «Гарпун» Павло Білоус. Він звернувся у місцеву СБУ та розповів про подію. Зараз справа знаходиться на контролі правоохоронців, скриньки з магазину прибрали.

«Я вважаю, це сприяння тероризму та сепаратизму. Пора оголошувати московський патріархат антиукраїнською організацією.», – написав Білоус на своїй сторінці у Facebook.

В супермаркеті «Фуршет» наразі утримуються від будь-яких коментарів.