• Головна
  • Проекти
  • В Умані натовп молодиків зі столярними інструментами розтрощив табір хасидів...

В Умані натовп молодиків зі столярними інструментами розтрощив табір хасидів

08.09.2015, 12:47
В Умані натовп молодиків зі столярними інструментами розтрощив табір хасидів - фото 1
Це сталося напередодні масової прощі хасидів до своєї святині.

хасиди_табір.pngТридцять міцних молодиків зі столярними інструментами атакували табір хасидів в Умані. Вони зруйнували паркан і пообіцяли знести наметове містечко. Все це відбулося за лічені дні до початку масової прощі хасидів до своєї святині – могили Цадика Нахмана і святкування Нового року – Рош Гашана.

Хасиди називають дії активістів провокацією, йдеться в сюжеті ТСН.

Кілька десятків чоловіків прийшли в суботу опівдні, під час шабату – у той момент, коли хасиди найбільш уразливі.

 Потім так звані активісти увімкнули генератор і за допомогою ручного інструмента почали руйнувати все довкола – повалили стовпи електропередачі і побили камери спостереження. Пообіцяли повернутися за три дні, в день заїзду перших прочан.

Лейзер Хіршбойм, голова уманської єврейської асоціації, згадує, що вперше на цьому місці намети хасидів з'явилися понад десять років тому. Їх ставили на кілька днів, а потім розбирали. Згодом влада міста видала всі необхідні документи і дозволила розмістити там стаціонарний табір. Поки журналістам проводили в таборі екскурсію, за парканом з'явився керівник нападників. Місцеві називають його Вуля. Побачивши камеру, чоловік спробував втекти.

Вуля не зміг пояснити, чим хасиди йому заважали, але рішення про знесення паркана ухвалили колегіально, без суду і слідства. Вже найближчими днями хасиди чекають на перших прочан і сподіваються, що конфліктів більше не буде, а от суботню акцію називають провокацією проти України.