У Києво-Печерській Лаврі скоєно подвійне пограбування

06.05.2015, 09:59
У Києво-Печерській Лаврі скоєно подвійне пограбування - фото 1
1 травня з приміщення храму "Трапезний" Києво-Печерської лаври двоє зловмисників викрали ікону "Покрови Божої Матері" та скриньку пожертв.

1 травня з приміщення храму "Трапезний" Києво-Печерської лаври двоє зловмисників викрали ікону "Покрови Божої Матері" та скриньку пожертв.

Про це повідомляє сайт столичної міліції 5 травня.

Крадіїв зафіксували камери відеоспостереження.  

грабіж_1.jpg

грабіж_2.jpg

"Спочатку всередину Національного історико-культурного заповідника увійшов чоловік, який невдовзі спритно поцупив скриньку пожертв. А вже через 5 хвилин в церкву навідався ще один громадянин, який купив свічки і потім, імітуючи молитву, викрав ікону", - йдеться в повідомленні.

Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 – крадіжка.

Правоохоронці розшукують двох чоловіків, одному з яких на вигляд приблизно 40-50 років.

Міліція закликала усіх, хто впізнав зловмисників, негайно телефонувати за номером "102". Про це інформує «Українська правда».

Зловмисники зважилися на грабіж серед білого дня.

«У цей момент у церкві було мало людей, тому вчасно не спохватилися. Наразі міліція встановлює особу злодія, але поки результатів немає. Обох грабіжників добре видно на відеозапису», — розповіли у Києво-Печерській Лаврі.

Священнослужителі вважають, що крадіжка чудотворної ікони, до якої прихожани шикувалися в чергу і зверталися з найрізноманітнішими проханнями, в тому числі за зціленням близьких, була здійснена з метою подальшого перепродажу. Її вартість на чорному ринку оцінюється у кілька тисяч доларів, повідомляє портал «Рідна країна».