• Головна
  • Новини
  • Цинічною провокацією Кремля назвали в УПЦ КП заплановане зібрання «екстрасенсів» на Михайлівській площі...

Цинічною провокацією Кремля назвали в УПЦ КП заплановане зібрання «екстрасенсів» на Михайлівській площі

29.04.2015, 10:08
Прес-центр Київської Патріархії оприлюднив заяву

У соціальних мережах та засобах масової інформації повідомляється про заплановане на 30 квітня цього року зібрання на Михайлівській площі Києва «2000 екстрасенсів», які мають намір нібито «заряджати амулети» для воїнів АТО та проводити інші магічні ритуали. У зв'язку з цим Прес-центр Київської Патріархії оприлюднив заяву, в якій назвав такі дії провокативними.

«Відповідно до настанов Священного Писання діяльність магів, чаклунів, екстрасенсів, тощо, як справжня, коли людина дійсно має намір звертатися до потойбічних демонічних сил, так і шарлатанська, є огидною в очах Божих та тяжким гріхом. Особливо важким духовним злочином є використання у подібних практиках священних церковних предметів та місць, бо це є також гріх осквернення святині.

У разі, якщо на Михайлівській площі Києва, поруч із Михайлівським Золотоверхим монастирем, дійсно є намір провести «магічний» шабаш – Церква розцінює це як цинічну провокацію, наругу над почуттями віруючих християн, зневагу до учасників Революції Гідності, які знайшли свій захист у стінах святині. У центрі площі знаходяться скульптурні зображення святих княгині Ольги, апостола Андрія Первозваного, рівноапостольних Кирила і Мефодія, тому проведення тут «магічного» дійства є наругою і над цими святинями.

Планована подія також має всі ознаки кремлівської провокації, покликаної створити інформаційний привід та «картинку» для антиукраїнської пропаганди російських ЗМІ», – йдеться у заяві УПЦ КП.

У Київському Патріархаті наголошують, що ані монастир, ані влада міста Києва не надавали погодження і дозволу на проведення цього дійства на Михайлівській площі. Церква звертається до влади і правоохоронців з проханням вжити всіх належних заходів для недопущення осквернення святого місця, а громадськість просить «дати належну негативну оцінку запланованованій кремлівській провокації». Заяву оприлюднив Прес-центр Київської Патріархії.