Суд виніс вирок священику-сепаратисту з Одещини

27.03.2015, 16:02
Суд виніс вирок священику-сепаратисту з Одещини - фото 1
Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області визнав винним священнослужителя УПЦ (МП) у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України, - розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України.

Untitled-1.gif-7.gifІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області визнав винним священнослужителя УПЦ (МП) у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України, - розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України.

Священика-сепаратиста засудили до 4 років позбавлення волі. Щоправда, потрапити у місця не надто віддалені полум’яному борцю з хунтою не доведеться. Враховуючи щире каяття 44-річного підсудного, суд призначив покарання з випробувальним терміном, повідомляє прокуратура Одеської області.

Як інформувала РІСУ, у середині лютого Ізмаїльський міжрайонний суд прийняв до розгляду кримінальне провадження стосовно настоятеля Петро-Павлівського храму у селі Очеретянка Української Православної Церкви (Московського Патріархату) протоєрея Олексія Грека.

Священика звинуватили у тому, що з амвона і на сторінках храмової газети «Одкровення» він пророкував швидке «відродження єдиної Русі» і закликав прихожан вступати в «православні дружини» для боротьби з «Антихристом в особі київської хунти».

Ще раніше, до Майдану, о. Олексій не менше пристрасно, ніж зараз з «київської хунтою», бороввся з різними «сектантами», до яких він зараховує всі протестантські конфесії, з  ідентифікаційними номерами, електронними безготівковими розрахунками та іншими сатанинськими вигадками.