• Головна
  • Новини
  • Із римо-католицького храму викрали 150-ти кілограмовий дзвін...

Із римо-католицького храму викрали 150-ти кілограмовий дзвін

20.02.2015, 12:45
Із римо-католицького храму викрали 150-ти кілограмовий дзвін - фото 1
До чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від священика римо-католицького храму із села Лисичево про те, що невідомі особи скоїли крадіжку великого церковного дзвона.

p_105.jpgДо чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від священика римо-католицького храму із села Лисичево про те, що невідомі особи скоїли крадіжку великого церковного дзвона.

Про це повідомляє Мукчево.нет.

Як з′ясувалося, у селі Лисичево проводяться будівельні роботи у новому римо-католицькому храмі. Священик і сам щодня разом із будівельниками тут працює. І от, вийшовши в обідню пору на подвір′я, він звернув увагу на те, що з дзвіниці зник найбільший з трьох дзвонів. Після цього він звернувся до правоохоронців.

Викрадений дзвін виготовлений із сплаву срібла, бронзи та латуні, вагою понад 150 кг. Виготовили його в Польщі під замовлення у 1994 році.

Правоохоронці проводять заходи зі встановлення зловмисників, у яких піднялась рука на церковне майно. Відомості про це  правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).