• Головна
  • Новини
  • Після шпигунського скандалу єпископам УПЦ (МП) порадили до Москви взагалі не їздити...

Після шпигунського скандалу єпископам УПЦ (МП) порадили до Москви взагалі не їздити

10.02.2015, 12:37
Після шпигунського скандалу єпископам УПЦ (МП) порадили до Москви взагалі не їздити - фото 1
Українським єпископам та священикам УПЦ (МП) варто на деякий час відмовитися від поїздок до білокам’яної, аби їх, бува, не запідозрили у шпигунстві.

Українським єпископам та священикам УПЦ (МП) варто на деякий час відмовитися від поїздок до білокам’яної, аби їх, бува, не запідозрили у шпигунстві та не запроторили до в'язниці.

Таку пораду священнослужителям Московської Патріархії дав архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) на своїй Фейсбук-сторінці.

«Після арешту "шпигуна з ВЗЦЗ" Євгенія Петріна священикам і єпископам УПЦ з України в Москву краще не їздити, особливо для зустрічей в ВЗЦЗ і Патріархії», - пише він.

«А то почнуть запитувати побратимів московських "як тут у вас, що нового", а їх потім десь під воротами Данилова монастиря або в Домодєдово візьмуть під білі рученьки і відправлять в Лефортово як "шпигунів СБУ", які секрети російські для київської хунти і ЦРУ вивідують», - додав владика Євстратій.

Утім, як пожартував архиєпископ, до білокам’яної можуть їздити лише ті, хто на сто відсотків упевнений, що його ФСБ ніколи не запідозрять у шпигунстві.

«Так що тепер безпечно в Москву можна їхати тільки тим батюшкам-владикам, які ТОЧНО знають, що ФСБ їх у шпигунстві в Україні не запідозрить. Тільки, чи варто таким потім в Україну повертатися?, - зіронізував архиєпископ Євстратій (Зоря).

Нагадаємо, Лефортівський суд Москви заарештував співробітника відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату, працівника ФСБ Євгена Петріна. Його звинувачують у державній зраді та шпигунстві.

За версією слідства, Петрін передавав секретну інформацію про діяльність Російської Православної Церкви американській розвідці.

Якийсь час Є.Петрін працював у Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) у Києві. Під час перебування в Україні він нібито вийшов на кількох агентів, яких запідозрив у шпигунстві на користь США. Щоб увійти до них у довіру він почав надавати їм інформацію про діяльність РПЦ.

Сам Петрін стверджує, що передана ним інформація взята з відкритих джерел і не могла завдати шкоди Російській Федерації. Офіційна РПЦ наразі відмовляється коментувати цю подію.

KMO_1.gif-5.gif