На Полтавщині з церкви викрали шість ікон

17.01.2015, 13:07
У місті Зіньків, що на Полтавщині, 13 січня невідомі обікрали храм Різдва Христового УПЦ (МП). Про це повідомляє прес-службу УМВС у Полтавській області.

У місті Зіньків, що на Полтавщині, 13 січня невідомі обікрали храм Різдва Христового УПЦ (МП). Про це повідомляє прес-служба УМВС у Полтавській області.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисники потрапили до церкви, попередньо розбивши шибку вікна та пошкодивши механізм замка вхідних дверей.

З храму невідомі викрали ікону «Іосафа Белгородського», ікону «Преподобної Мотрони Московської», а у вівтарі була відсутня ікона «Різдво Христове», від якої залишилася лише рама та кіот.

У дерев’яній шафі, що стоїть у вівтарі відсутні три ікони на дереві, одна з яких «Воздвиження», інші не встановлені. Всі викрадені шість ікон виконані письмом по дереву (історичної цінності не представляють).

Під час огляду приміщення церкви та прилеглої території правоохоронці вилучили низку речових доказів.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування правоохоронці перевіряють усі можливі версії розвитку події, з’ясовують обставини, а також осіб, які посягнули на святиню.