• Головна
  • Новини
  • Церковні крадії на Закарпатті показали місце, де закопали крадені чаші...

Церковні крадії на Закарпатті показали місце, де закопали крадені чаші

05.01.2015, 20:43
Раніше судимих ужгородців затримали правоохоронці за підозрою у вчиненні крадіжки з церкви у с.Нижній Коропець Мукачівського району.

Раніше судимих ужгородців затримали правоохоронці за підозрою у вчиненні крадіжки з церкви у с.Нижній Коропець Мукачівського району. Тієї ночі троє ужгородців намагались обікрасти церкви на Ужгородщині та в Берегівському району. Довели ж до кінця свій злочинний намір у с.Н.Коропець, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС.

Повідомлення про крадіжку з церкви до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло від куратора римо-католицької церкви с.Нижній Коропець. Жінка повідомила, що невідомі пошкодили бокові двері на приміщенні церкви і викрали дві металеві чаші.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Експерти з місця події вилучили відбитки пальців рук, взуття та запахові сліди.

Як з'ясували оперативники карного розшуку міського відділу міліції спільно з працівниками Управління карного розшуку УМВС області, того вечора невідомі намагались проникнути і до церков Берегівщини. Однак довести свій злочинний намір до кінця їм завадили, а от в Н.Коропці трьом молодикам вдалось виломати двері, зайти до храму і викрасти дві чаші.

Працівники міліції встановили особи підозрюваних. Одного з них затримали відразу, інші спершу переховувались. Днями оперативники карного розшуку їх затримали. Всі троє зізнались у вчиненні злочину, показали місце, де закопали крадені церковні чаші. Всі троє неодноразово притягувались до відповідальності та відбували покарання у місцях позбавлення волі.

Свій вчинок пояснили нестачею грошей. За фактом крадіжки з храму слідчий міськвідділу міліції відкрив кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням). Триває досудове розслідування. Про це інформує УНН.