• Головна
  • Новини
  • Рівненщина: міліціонери затримали озброєного церковного злодія, інший — у розшуку...

Рівненщина: міліціонери затримали озброєного церковного злодія, інший — у розшуку

30.12.2014, 11:35
Рівненщина: міліціонери затримали озброєного церковного злодія, інший — у розшуку - фото 1
Настоятель храму села Каноничі Володимирецького району повідомив міліцію, що вночі невідома особа проникла в храм та викрала близько 300 гривень й ікону, яка була вироблена з бурштину. У церкву злодій проник, пошкодивши вікно. Його ще шукають.

201-g.gifНастоятель храму села Каноничі Володимирецького району повідомив міліцію, що вночі невідома особа проникла в храм та викрала близько 300 гривень й ікону, яка була вироблена з бурштину. У церкву злодій проник, пошкодивши вікно. Його ще шукають.

А тим часом 29 грудня вночі оперативники управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області та Костопільського райвідділу міліції затримали зловмисника, коли той обікрав храм та місцевий магазин у селі Борщівка Костопільського району. Злодій був з пістолетом.

— Він вже встиг викрасти гроші зі скриньки у церкві та винести з місцевого магазину велосипед і продуктів харчування майже на півтисячі гривень, — розповів начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов.

22-річний Роман, житель Івано-Франківської області, вже був раніше судимим за аналогічні злочини. Він підозрюється у майже 25 крадіжках з церков та торгівельних об’єктів, скоєних у районах області. Зараз проводяться слідчі дії, встановлюються можливі спільники та причетність його до інших злочинів. Роман затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Про це повідомляє Рівне Вечірнє з посиланням на СЗГ УМВСУ.