• Головна
  • Новини
  • Бойовики «ДНР» у формі нацгвардії України пограбували скит жіночого Свято-Іверського монастиря...

Бойовики «ДНР» у формі нацгвардії України пограбували скит жіночого Свято-Іверського монастиря

30.12.2014, 11:18
У Штабі АТО встановили, що бойовики «ДНР» провели диверсійну операцію з метою дискредитації українських військовослужбовців, а її результати вирішили списати на сили антитерористичної операції.

У Штабі АТО встановили, що бойовики «ДНР» провели диверсійну операцію з метою дискредитації українських військовослужбовців, а її результати вирішили списати на сили антитерористичної операції.

Військові зазначають, що такі провокації організовуються не вперше. Досить згадати розстріл з міномета похоронної процесії в Сартані, неподалік Маріуполя у жовтні цього року.

Для проведення провокаційних дій до складу ДРГ (диверсійно-розвідувальна група) зазвичай включаються військовослужбовці спеціальних підрозділів Російської Федерації з українським корінням, які знають українську мову.

Ці диверсанти одягнені у форму військовослужбовців силових структур України з відповідними знаками розрізнення (шевронами, нашивками, значками, українськими державними символами). Диверсанти пересуваються на автомобільному транспорті (бойових броньованих машинах) з розпізнавальними знаками сил АТО.

Під час здійснення своїх акцій на території, підконтрольній силам АТО, з метою формування впевненості у свідків, яких залишають живими, диверсанти постійно підкреслюють свою приналежність до Нацгвардії, «Правому сектору», Збройним Силам України, а також так званим іменним підрозділам сил АТО.

- У будь-якої розсудливої людини така поведінка людей, які на їхніх очах мародерствують, грабують, вбивають, ґвалтують повинна викликати настороженість і недовіру. Злочинець, замість того, щоб приховувати себе, всім розповідає про себе, - зазначає полковник Валентин Федичев.

Далі він підкреслює, що неможливо уявити собі злочинця, який, «йдучи на справу» навішує на себе «бірки» (нашивки, шеврони тощо) із зазначенням точної назви свого підрозділу.

- У цьому зв'язку, ми змушені звернути увагу шановного Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона на неприпустимість оприлюднення непідтверджених звинувачень на адресу українських військовослужбовців, - говорить Федичев.

Він зазначає, що злочин в скиті жіночого Свято-Іверського монастиря (н.п. Піски Ясинуватського району Донецької області) було скоєно 18 грудня, і вже 18 грудня митрополит, без проведення розслідування компетентними органами і до отримання офіційних висновків, публікує через офіційне інтернет-видання Донецької єпархії УПЦ гнівне звернення до Президента України. На думку полковника, це в даній ситуації може бути прирівняне до неправдивого свідчення. Це твердження знайшло надалі підтвердження, коли через кілька днів мобільні телефони черниць, відібрані у них ДРГ, «задзвонили» у тимчасово окупованому «ДНР» Донецьку, що виключає можливість їх вилучення справжніми українськими військовослужбовцями.

- Ваш лист до Президента України негайно, вже 19 грудня, було використано істинними грабіжниками і організаторами провокації - диверсантами російських спецслужб і їх маріонетками «ДНР», - звертається офіцер штабу АТО до Митрополита Іларіона. - Підтвердженням цього є публікація в російському сегменті мережі Інтернет з посиланням на вас, шановний митрополит, інформації від 19 грудня, тоді як ваш лист Президенту України було зареєстровано на офіційному інтернет-виданні Донецької єпархії УПЦ 20 грудня.

Крім того, вважає полковник, має насторожити неправильна назва «Українська Національна гвардія», при реально існуючому - Національна гвардія України.

- Штаб АТО також звертає увагу, що будівлі храмів УПЦ активно використовуються «істинними віруючими» - бойовиками «ДНР» в якості складів для зброї та боєприпасів. Так було в місті Слов'янську (вивезено 4 вантажівки з боєприпасами), так було в Святогорську і не тільки, - каже Валентин Федичев, - ми не знаємо, розміщувалися зброя й боєприпаси в храмах по волі служителів УПЦ (МП) чи без їхнього бажання.

Полковник підкреслює, що свого часу все таємне стане явним. Про це повідомляє офіційний сайт Донецької ОДА.