• Головна
  • Новини
  • Злодії вкрали з церкви пожертви на АТО й подарунки сиротам...

Злодії вкрали з церкви пожертви на АТО й подарунки сиротам

03.12.2014, 12:13
Злодії вкрали з церкви пожертви на АТО й подарунки сиротам - фото 1
На Тернопільщині міліціонери затримали церковних злодіїв. Крадії поцупили з храму в селі Романівка Тернопільського району гроші, які люди збирали на АТО й подарунки для сиріт.

77777774.gif-d.gifНа Тернопільщині міліціонери затримали церковних злодіїв. Крадії поцупили з храму в селі Романівка Тернопільського району гроші, які люди збирали на АТО й подарунки для сиріт.

Скриньки з пожертвами вандали відкривали хрестом одразу в церкві.

Як повідомили IA ZIK у секторі зв’язків із громадськістю УМВС України в області, випадок трапився удень. Злодіїв побачив 18-річний юнак, який у той час клав в захристії плитку.

Через Царські ворота він помітив двох незнайомців, які збирали з землі гроші та ховали їх по кишенях. Хлопець одразу кинувся кликати на допомогу.

«Коли я прибігла до церкви, то тут вже зійшлося багато парафіян. За 15 хвилин у нас була міліція. Ми відкрили церкву і зрозуміли, що чужі люди зайшли, вибивши віконце», – розповіла сільський голова Галина Петриченко.

Невідомі винесли з храму близько 2 тис. грн., які парафіяни зібрали для воїнів на Сході, а також на подарунки для дітей-сиріт. Хрест, яким відкривали скриньки з пожертвами, зловмисники понівечили та погнули.

Розшукувати невідомих стали усім селом. Гарячими слідами було затримано двох осіб – мешканців Хмельницького та Івано-Франківської області, які зізналися у скоєному. Крадені гроші у зловмисників вилучили.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 ККУ.

Як зазначили у міліції, чоловіки намагалися потрапити ще у два храми Тернопільського району – у селах Смиківці та Ступки. Проте, їм це не вдалося.