• Головна
  • Проекти
  • У Меджлісі вимагають знайти і покарати винних у спробі підпалу мечеті в Сонячній Долині...

У Меджлісі вимагають знайти і покарати винних у спробі підпалу мечеті в Сонячній Долині

15.11.2014, 21:50
Меджліс кримськотатарського народу заявляє, що спроба підпалу мечеті в селі Сонячна Долина свідчить про продовження "злочинних дій на ґрунті національної та релігійної ненависті" на території півострова. Меджліс вимагає від правоохоронців знайти і покарати винних.

У ніч на 13 листопада невідомі особи спробували підпалити мечеть у селі Сонячна Долина під Судаком у Криму. Зловмисники проникли до мечеті, залишили дрова і спробували розпалити вогонь на 1-му поверсі будівлі, а також підпалили вікно, передає "Інтерфакс-Україна".

Вогонь помітив сторож, який проживає у дворі мечеті. Йому вдалося вчасно запобігти загорянню, проте зловмисникам вдалося утекти. Мечеть істотно не постраждала, згоріла лише віконна рама.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров назвав спробу підпалу мечеті в селі Сонячна Долина "ще одним варварським дійством у нескінченній низці злочинів, скоєних окупаційним режимом в Криму".

Меджліс кримськотатарського народу заявляє, що спроба підпалу мечеті в селі Сонячна Долина свідчить про продовження "злочинних дій на ґрунті національної та релігійної ненависті" на території півострова. Меджліс вимагає від правоохоронців знайти і покарати винних.

"Меджліс кримськотатарського народу змушений констатувати, що в Криму залишаються серйозні проблеми в питаннях безпеки кримських мусульман, кримських татар. Подібна ситуація прямо позначається на рівні довіри мусульманської громади кримського півострова як до влади в цілому, так і безпосередньо до правоохоронних органів та їх здатності забезпечити безпеку громадян. При цьому ситуація і так погіршена масовими обшуками в мечетях, медресе і будинках кримських мусульман, а також викраденнями людей, здійсненими за останні півроку", - йдеться в заяві Меджлісу, опублікованому в п'ятницю, 14 листопада, на його офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Автори документа вважають, що підпал мечеті в с.Сонячна Долина 12 листопада "безсумнівно є продовженням низки аналогічних злочинів, здійснених на території Криму за останній рік". Вони нагадали, що 13 жовтня 2013 був організований підпал центральної мечеті м.Саки. 15 жовтня 2013 невідомі підпалили мечеть в селі Рівне Красногвардійського району Криму. У ніч з 12 на 13 червня 2014 була спроба підпалити мечеть Чук'урча-джамі в мікрорайоні Лугове м.Сімферополя. При цьому ні в одному з цих випадків винні не були знайдені і не притягнуті до відповідальності.

"Черговий підпал мечеті свідчить про те, що на території Криму продовжують безкарно здійснювати злочинні дії на ґрунті національної та релігійної ненависті", - заявили в Меджлісі і зажадали від "правоохоронних органів Криму" "вжити максимум зусиль для знаходження і залучення до відповідальності осіб, винних у вчиненні вказаних злочинів".