• Головна
  • Проекти
  • Архиєпископ УПЦ КП: у Криму ФСБ схиляє священиків до «співпраці»...

Архиєпископ УПЦ КП: у Криму ФСБ схиляє священиків до «співпраці»

08.09.2014, 12:53
Архиєпископ УПЦ КП: у Криму ФСБ схиляє священиків до «співпраці» - фото 1
На священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату в анексованому Криму чиниться психологічний тиск з боку співробітників ФСБ Російської Федерації.

На священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату в анексованому Криму чиниться психологічний тиск з боку співробітників ФСБ Російської Федерації. Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомив архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент (УПЦ КП). 

«Я знаю, що деякі священики були змушені підписати папери щодо співпраці з ФСБ. Ми повертаємося в далекі комуністичні часи, коли КДБ мало вплив на священиків», – сказав він.

Климент.jpg

За словами архєрея, основні питання, які цікавлять представників ФСБ, стосуються діяльності самого Климента, його кола контактів, планів, маршрутів пересування. Разом з тим, незважаючи на ситуацію, що склалася, архиєпископ Сімферопольський і Кримський не планує залишати півострів.

«Я з Криму добровільно не виїду. По-перше, тут моя паства, по-друге, я – корінний кримчанин. По-третє, у мене немає благословення. Все, що було зроблено за ці роки, – зроблено моїми руками і руками моїх парафіян, кинути все це на розтерзання було б духовним злочином», – заявив владика Климент.

Як повідомлялося раніше, із 15 священиків Української Православної Церкви Київського Цатріархату в Криму залишилося тільки дев'ять.