Стали відомі деталі вбивства бойовиками священнослужителів у Слов'янську

Стали відомі деталі вбивства бойовиками священнослужителів у Слов'янську - фото 1
Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розкрив подробиці мученицької смерті сім'ї пастора Слов'янського відділення «Церкви Преображення Господнього» Олександра Павенкова, про яку він вперше повідомив 8 липня на прес-конференції.

Про це повідомляє "Релігія в Україні".

За його словами, встановлення істини в цьому випадку важливо ще й тому, що російська пропаганда поспішає піднести загибель невинних людей як справу рук українських військових.

"Хтось повідомив терористам, що служителі Церкви Преображення Господнього допомагають і годують солдат української армії і Нацгвардії, що стоять на блокпостах навколо Слов'янська і можливо повідомляють їм інформацію про дії терористів, - повідомляє на своїй сторінці в Facebook радник міністра у неділю, 20 липня".

Антон Геращенко не виключає, що "наводку на знищення служителів протестантської Церкви, дали служителі Московського Патріархату".

Пастора разом з його синами Павенковим Альбертом Олександровичем 1990 року народження і Павенковим Рувимом Олександровичем 1984 року народження, і ще двома служителями церкви - Бродарським Віктором Івановичем і Величком Володимиром Олександровичем - бойовики викрали 8 червня під час святкового богослужіння до Дня Трійці.

Вони забрали з собою чотири автомобілі, що належать жертвам викрадення - Cevrolet Evanda, Ford Transit, Land Rover Discovery, Toyota Avensis.

«Служителів Господа катували, а потім розстріляли», - пише А.Геращенко.

Отримавши догану від полковника російських спецслужб Ігоря Гиркин ("Стрілка", "Стрелкова") вбивці спробували зімітувати загибель служителів нібито від мінометного вогню української сторони. Вони поклали тіла мучеників у найдешевшу машину ("яку не шкода" - авт.) з чотирьох - Cevrolet Evanda і спалили її, щоб приховати сліди злочину. Тіла загиблих були поховані терористами у братській могилі на території дитячої лікарні Слов'янська разом з двома десятками трупів бойовиків. Керівником похоронної зондеркоманди був російський найманець по кличці "Дроворуб" відзначає радник міністра.

Решта три автомобіля служителів церкви вбивці прихопили з собою під час втечі зі Слов'янська до Донецька, стверджує радник міністра.

Нещодавно в Слов'янську прихожани Церкви Преображення Господнього зібралися разом у храмі, щоб відслужити молебень за невинно убієнними. Після молебню парафіяни пішли до братської могили в саду Слов'янської дитячій лікарні.

"Але російська пропаганда представлятиме все так, що жителі Слов'янська прийшли пом'янути нібито загиблих священиків Московського Патріархату убитих нібито українськими військовими-бендерівцями. А також вклонитися терористам - захисникам Слов'янська! Про те що буде саме так, можете не сумніватися", - стверджує Антон Геращенко .

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повністю спотворили інформацію про вбивство священнослужителів у Слов'янську.