• Головна
  • Новини
  • Правоохоронці залишили у спокої митрополита Олександра (Драбинка)...

Правоохоронці залишили у спокої митрополита Олександра (Драбинка)

18.06.2014, 13:11
Правоохоронці залишили у спокої митрополита Олександра (Драбинка) - фото 1
Прокуратура Києва 11 червня закрила кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013110060005375, у якому у якості свідка проходив митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко).

Oleksandr_Drabynko-5.jpgПрокуратура Києва 11 червня закрила кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013110060005375, у якому у якості свідка проходив митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко). Про це владика Олександр написав на своїй Фейсбук-сторінці.

«Колишній Міністр внутрішніх справ України В. Захарченко шантажуючи наполягав, щоби я написав заяву про звільнення мене з усіх займаних мною на період 23 червня 2013 року посад. Прохання у такому вигляді Митрополит Володимир відмовився підписувати, сказавши, щоби я написав прохання: «На період з'ясування обставин справи, в якій я проходжу як свідок, відсторонити від усіх посад, котрі я займаю» (оригінал прохання знаходиться в канцелярії)», — пише єрарх.

«Таким чином з 11.06.2014 року вважаю себе де факто відновленим у раніше займаних посадах, зокрема:

- голови Нагородного відділу УПЦ;

- головного редактора офіційного сайту УПЦ;

- телеведучого авторської програми «Православний вісник»;

- шеф-редактора «Православної Церковної газети», - значив владика Олександр.

Нагадаємо, що митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) проходив свідком у справі про викрадення черниць Покровського жіночого монастиря. Монахині зникли торік з Києво-Печерської лаври, куди їх запрошував владика Олександр. Їхне зникненя пов’язували зі справою аферистки Світлани П., яка обіцяла багатим людям дорогі автомобілі («Лексуси») з 30-відсотковою знижкою. Гроші вона брала, але авто так і не поставляла. Увійшовши в довіру до черниць, аферистка з їх допомогою знайомилася з потенційними клієнтами, серед яких були і депутати, і високі чиновники.

Релігійні експерти висловлювали припущення, що скандал, пов'язаний із викраденням черниць Свято–Покровського монастиря, був вигідний групі в УПЦ (МП), яка хотіла нейтралізувати Митрополита Володимира й усунути з активної арени його найближче оточення – в першу чергу, владику Олександра (Драбинка).