Невідомі пограбували два храми УГКЦ у Хмельницькому

05.06.2014, 13:58
У Хмельницькому невідомі зловмисники пограбували два храми УГКЦ - 27 травня церкву св. Архистратига Михаїла (район Раково), 2 червня — Всіх святих українського народу (район Гречани).

У Хмельницькому невідомі зловмисники пограбували два храми УГКЦ - 27 травня церкву св. Архистратига Михаїла (район Раково), 2 червня — Всіх святих українського народу (район Гречани). Про це повідомив настоятель обох церков о. Віталій Футорський, інформує СREDO.

У першому храмі зловмисники підважили вікно у підвалі та через підвальне приміщення проникли у верхній храм. Злочинці викрали електрокотел, який використовувався для обігріву церкви, речі господарського призначення (болгарку, електопилу), намагалися вирвати колектор, відкрутити насос до опалення. Священик каже, що система опалення зазнала значної шкоди і потребує капітального ремонту та заміни важливих агрегатів.

До храму Всіх святих українського народу зловмисники проникли, розбивши склопакет у сакристії. О. Віталій каже, що «пробравшись у храм, вони шукали цінних речей, бо на престолі видно сліди пошуків, багато речей порозкидані». Злочинці викрали 1500 гривень, які вірні зібрали для встановлення сигналізації.

Священик звернувся до правоохоронних органів, ведеться слідство.