• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) підтвердили, що влада Януковича хотіла усунути Митрополита Володимира з поста Предстоятеля Церкви...

В УПЦ (МП) підтвердили, що влада Януковича хотіла усунути Митрополита Володимира з поста Предстоятеля Церкви

22.05.2014, 12:17
В УПЦ (МП) підтвердили, що влада Януковича хотіла усунути Митрополита Володимира з поста Предстоятеля Церкви - фото 1
Підтвердив секретар Предстоятеля УПЦ (МП) митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

Драбинко.jpgСекретар Предстоятеля УПЦ (МП) митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) у заяві підтвердив інформацію, поширену Генеральною прокуратурою України про тиск з боку колишньої влади на Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) з метою усунення його від займаної посади. Документ оприлюднив сайт "Православ'я України".

"Як безпосередній учасник подій, про які йде мова в заяві прес-служби Генеральної прокуратури України, повідомляю, що викладене в заяві відповідає дійсності. Тиск з боку колишньої влади на предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від займаної посади дійсно здійснювався", - йдеться в заяві митрополита Олександра.

За його словами, звернутися з відповідним запитом щодо таких дій до Генеральної прокуратури України одного з народних депутатів 31 березня "благословив безпосередньо сам Митрополит Володимир".

Зараз Генпрокуратура веде розслідування за фактами тиску, опитує свідків.

"На сьогодні слідством збираються докази грубого порушення законів і факти, що підтверджують реальну небезпеку здоров'ю і життю митрополита Володимира у зв'язку з моєю вимушеною ізоляцією", - розповів він.

Митрополит додав, що на сьогодні будь-які інші подробиці він не може розголошувати, оскільки це може перешкодити проведенню досудового розслідування.

"Упевнений, що зібрані по справі докази будуть служити не тільки в юридичній відповідальності винуватців, а й морально-етичній відповідальності після того, як зібрані матеріали будуть розглянуті на засіданні Священного Синоду або Архієрейського Собору УПЦ", – наголосив митрополит Олександр (Драбинко).

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України порушила  кримінальне провадження щодо екс-президента України Віктора Януковича, колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, екс-голови МВС Віталія Захарченка та інших колишніх високопоставлених осіб за фактом тиску на голову Української православної церкви (Московського Патріархату) Митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від управління Церквою.