У Сумах міліція затримала священика УПЦ (МП) з пістолетом

10.04.2014, 09:46
У приватному готелі на вулиці Псельській 9 квітня затримано єромонаха Інокентія ( Івлєва ), який розмахував в готелі пістолетом системи Флобер.

У приватному готелі на вулиці Псельській 9 квітня затримано єромонаха Інокентія (Івлєва), який розмахував в готелі пістолетом системи Флобер.

За інформацією сектору зв'язків з громадськістю міськвідділу міліції, затриманого доставили в Сумській міськвідділ міліції на вул. Першотравневій. Приватний готель поки не коментує подію. За попередніми даними, єромонах перебував у нетверезому стані в оточенні молодих дівчат – учениць одного з училищ Сум.

Секретар Сумської єпархії Георгій Тарабан повідомив "Данкору", що у зв'язку з цим інцидентом, Інокентій (Івлєв) відсторонений від настоятельства храму в селі Бездрик Сумського району, а також заборонений до священнослужіння.

37-річний священнослужитель, у якого правоохоронці вилучили пістолет, досить активний в соціальних мережах і, судячи з його останніх постів на сторінці Вконтакті, є прихильником сепаратизму і проросійської політики в Україні.

Екс -секретар Сумської міськради Олексій Мовчан побував у готелі, де міліція затримувала священика. У коментарі «Данкору» Олексій Мовчан підтвердив , що дійсно приїжджав до готелю. За словами А. Мовчана , він не просив видаляти будь-які відео. На питання про причини відвідування готелію, пан Мовчан відповів , що йому подзвонив чоловік і сказав, що міліція заарештовує священика : «Коли я прибув на місце  з'ясувалося, що батюшка хотів поселити свою куму з дітьми в готель , працівники готелю помітили у нього пістолет (який насправді - то і пістолетом назвати складно , це звичайна воздушка) і викликали міліцію»

За додатковою інформацією сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області,  зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом хуліганства в готелі.