На Херсонщині обікрали каплицю УГКЦ

16.03.2014, 18:53
На Херсонщині обікрали каплицю УГКЦ - фото 1
Вночі на 16 березня у місті Берислав на Херсонщині невідомі залізли на дах каплиці, яка належить греко-католицькій парафії Мучеників Макавейських, і обрізали 130 метрів електричного кабеля.

обрізаний кабель на каплиці УГКЦexklusiv.gifВночі на 16 березня у місті Берислав на Херсонщині невідомі залізли на дах каплиці, яка належить греко-католицькій парафії Мучеників Макавейських, і обрізали 130 метрів електричного кабеля. Для невеликої громади це суттєва втрата.

Як повідомив РІСУ настоятель о. Олександр Більський, сьогодні зранку він прийшов правити Літургію і зауважив, що кабелю немає. На місце було викликано міліцію, ведеться слідство.

Священик повідомив, що нікого не підозрює. Громада не мала ніяких проблем з місцевими мешканцями чи іншими конфесіями, не отримувала погроз. Він припускає, що злодії просто викрали кабель заради легкого збагачення.

Громада УГКЦ у м. Бериславі була зареєстрована у 2006 році. У 2010 році за рішення міської влади отримала земельну ділянку за адресою вул. Приморська, 20. А 3 серпня 2011 року — державний акт на право постійного користування земельною ділянкою площею 0,10 га.

Допоки буде збудовано храм парафіяни купили для своїх потреб вагончик і обладнали у ньому каплицю, яку освятили у квітні 2012 року.

Нині вже зроблено всі необхідні документи на будівництво храму, завершується підготовка документів на підключення електромережі. Проведено воду до земельної ділянки і придбано фундаментні блоки для початку будови. Цього року бериславські греко-католики планують розпочати будівництво: поставити фундамент та освятити його.

каплиця УГКЦ у Бериславі

каплиця УГКЦ у Бериславі