У Криму зникли уже три священики УГКЦ

16.03.2014, 17:48
У Криму зникли уже три священики УГКЦ - фото 1
У Криму вдруге зник священик УГКЦ Микола Квич. Крім того зникли ще два священики УГКЦ: Богдан Костецький, який душпастирює у Євпаторії, та Ігор Гаврилів, душпастир громади УГКЦ в Ялті.

Сьогодні, близько 14.00, вдруге зник священик УГКЦ у Севастополі Микола Квич. Останнє, що встиг повідомити: «Якщо я більше не вийду на зв'язок, то повідомте: до мене ломляться у квартиру на вул. Хрустальова. Це міліція та проросійська "самооборона", їх багато, двері металеві, але я не знаю скільки витримають». Зараз обидва телефони отця Миколи виключені, хоча під час вчорашнього арешту і обшуку в квартирі, його телефони були включені.

Повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Сьогодні, близько 12.00, спілкувався з о. Миколою. Він розповідав про те, що до нього для проведення інтерв’ю прийдуть фінські журналісти. Як відтак стало відомо, на момент нападу вони могли перебувати у його квартирі», – повідомив о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Разом з тим, парафіяни УГКЦ із Євпаторії повідомили, що зник також і їх священик Богдан Костецький. Вчора він повернувся з Тернопільщини, куди вивіз родину. У суботу, о 22.00, він повідомив дружині, що вже добрався до Криму, відтак зник. Телефони о. Богдана також виключені.

Щойно стало відомо про те, що зник також о. Ігор Гаврилів. За попередньою інформацією, він перебував в автомобілі разом з о. Богданом Костецьким.

Місце перебування зниклих священиків невідоме.

о. Микола Квич та о. Ігор Гаврилів

На світлині зі сайту УГКЦ: оо. Микола Квич та Ігор Гаврилів