У Мукачеві з храму вкрали хрести та мощі

06.03.2014, 11:01
У Мукачеві з храму вкрали хрести та мощі - фото 1
Невідомі обікрали Свято-Троїцький храм УПЦ (МП) у м. Мукачеві. З церкви зникли шість хрестів з прикрасами та п`ять позолочених коробок з мощами святих. Крадіжка, як зазначає Мукачево. нет, сталася у перший тиждень Великого Посту – у ніч з 5 на 6 березня.

jdklll.jpgНевідомі обікрали Свято-Троїцький храм УПЦ (МП) у м. Мукачеві. З церкви зникли шість хрестів з прикрасами та п`ять позолочених коробок з мощами святих. Крадіжка, як зазначає Мукачево. нет, сталася у перший тиждень Великого Посту – у ніч з 5 на 6 березня.

Зранку до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення на лінію «102» від настоятеля Свято-Троїцького храму про крадіжку. Прибувши на місце події, правоохоронці оглянули і сам храм, і околиці навкруги. На приміщенні церкви не було виявлено жодних слідів взлому, розповідає начальник сектору карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції Ярослав Товкан. Ймовірно, зловмисники підібрали ключ до задніх дверей церкви, позаяк фасад був добре освітлений.

«Злочин скоєно виключно з корисливих мотивів, адже у результаті огляду було встановлено, що зловмисники шукали гроші. Всі скриньки для пожертв були зрушені зі звичних місць, - зауважив начальник розшуку. Наразі працівники міліції вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення. Сума завданих збитків, за підрахунками священиків, становить близько 20 тисяч гривень».

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, поєднана з проникненням в приміщення.