• Головна
  • Новини
  • Суд над священиком з УКУ за участь в Автомайдані перенесено на початок лютого...

Суд над священиком з УКУ за участь в Автомайдані перенесено на початок лютого

23.01.2014, 11:22
Суд над священиком з УКУ за участь в Автомайдані перенесено на початок лютого - фото 1
Підтримати о. Михайла до суду прийшло кілька сотень людей, серед яких духовенство та працівники УКУ.

exklusiv.gifДимид---суд.jpgУ Франківському районному суді м. Львова сьогодні, о 10 годині, відбулося засідання суду у справі проти викладача УКУ о. Михайла Димида. Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня 2013 р. о 12.30 год. в с. Нові Петрівці (Київська обл.), коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він був поблизу Євромайдану в Києві.

За попередньою інформацією, засідання суду повинно було відбутися 31 січня 2014 року. Однак вчора це рішення змінили і суд призначили на сьогодні, 23 січня.  Про це стало відомо лише вчора увечері, тому адвокат о. Михайла у силу своїх професійних  обов’язків у інших справах не зміг взяти участі у сьогоднішньому засіданні. На прохання о. Михайла Димида, суд у його справі перенесено на 3 лютого.

Суд_1.jpg

Підтримати о. Михайла до суду прийшло кілька сотень львів’ян, серед яких духовенство, молодь та працівники УКУ. Отець Михайло у промові  до людей після засідання суду наголосив, що свобода дається нелегко і за неї потрібно боротися усім.  Священики під стінами суду відправили молебень за убитих активістів Євромайдану.

Зазначимо, що сьогодні у Львові оголошено жалобу за загиблими мітингувальниками. Серед них є львів’янин Юрій Вербицький, якого після викрадення з лікарні у Києві, знайшли мертвим у Бориспільській лісосмузі.

Нагадаємо, 4 січня 2014 р до домівки о. Михайла прийшли представники ДАЇ м. Львова. В них перебував рапорт про те, що о. Михайло 29 грудня 2013 року не зупинився на вимогу працівника ДАЇ. Інших доказів, окрім цього, в них не було. 9 січня справу було скеровано до Франківського районного суду м. Львова (вул. ген. Чупринки, 69). Суддя Ростислав Козюренко назначив слухання про адміністративне правопорушення на 31 січня.

Отець Михайло Димид стверджує, що 29 грудня в 12.30 год. він не був в Новій Петрівці, тому й не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. 29 грудня 12.40 год., як стверджує священик, він був біля готелю «Хрещатик» за барикадою Майдану із друзями та іншими. Це можуть підтвердити свідки.

Додамо, що невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців. Останнім часом в Україні почастішали випадки, коли судді лише за наявності протоколу без жодних інших доказів залишали водіїв без прав на 6 місяців.