• Головна
  • Новини
  • У Львові судитимуть священика УГКЦ за участь у Автомайдані...

У Львові судитимуть священика УГКЦ за участь у Автомайдані

18.01.2014, 12:54
У Франківському районному суді Львова 23 січня о 10:00 год. розглядатимуть справу проти викладача УКУ о. Михайла Димида.

У Франківському районному суді Львова 23 січня о 10:00 год. розглядатимуть справу проти викладача УКУ о. Михайла Димида. Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня 2013 р. о 12.30 год. в с. Нові Петрівці (Київська обл.), коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я.

Сам священик стверджує, що у цей час він перебував у Києві поблизу Євромайдану.

«Річ у тім, що 29 грудня в 12.30 год. я не був в Новій Петрівці. А з цієї причини, я не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. Я ще в 12.40 год. був біля готелю «Хрещатик» за барикадою Майдану із друзями та іншими. Свідків можна знайти. Щойно в 12.41 год. прийшли до мого авто і сіли останні пасажири. Про це можна довідатися в мобільного оператора, бо йшли телефонні розмови в цій хвилині», – цитує слова о. Михайла Димида прес-служба УКУ.

Нагадаємо, що 4 січня 2014 р. до домівки священнослужителя прийшли представники ДАІ м. Львова. Вони мали рапорт про те, що о. Михайло 29 грудня 2013 року не зупинився на вимогу працівника ДАЇ. Інших доказів у них не було. 9 січня справу скерували до Франківського районного суду м. Львова (вул. ген. Чупринки, 69). Суддя Ростислав Козюренко назначив слухання про адміністративне правопорушення на 23 січня.

Спільнота Українського католицького університету зробить все можливе для захисту свого викладача від звинувачень зі сторони ДАЇ.

«Так виглядає, що сьогодні будь-яка людина, чия поведінка чи навіть опінія не довподоби владі, може опинитися на місці о. Михайла Димида. Що заважає працівникам ДАІ почати виписувати рапорти і протоколи про порушення направо і наліво?! Чи ще збереглися у них десь там в глибині залишки сумління? О. Михайло був там, куди його вело його священиче покликання – серед людей на Майдані, які потребували Боже Слово і духовну опіку. Це не подобається тим, хто має людей не за вільних громадян, а за людську масу. Але всі ми маємо пам’ятати, що крім людського, є ще Божий суд і Божа воля. Перед ними о. Михайло виконував, виконує і буде виконувати своє священиче служіння», – зазначив перший проректор УКУ Тарас Добко.

«Дорожній контроль. Львів» уклав з о. Михайлом угоду на правову допомогу, і відстоюватиме його інтереси в судді.

Нагадаємо, що невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців.