• Головна
  • Новини
  • У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ засудили напад на храм...

У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ засудили напад на храм

12.01.2014, 11:08
У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ засудили напад на храм - фото 1
Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) подякував громаді Свято-Дмитрівського храму за те, що вона надала притулок учасникам форуму Євромайданів та висловив сподівання, що правоохоронці покарають зловмисників, які 11 січня напали на церкву.

Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) подякував громаді Свято-Дмитрівського храму за те, що вона надала притулок учасникам форуму Євромайданів та висловив сподівання, що правоохоронці покарають зловмисників, які 11 січня напали на церкву.

«Я глибоко вдячний парафіяльній громаді Свято-Дмитрівського храму м. Харкова за те, що вона виявила християнський підхід до подорожніх, котрі завітали до нашого міста, і надала їм притулок для проведення планованої зустрічі. Сподіваюся, мою вдячність поділяють усі патріоти нашого міста, всі християни Харкова, свідомі обов’язку гостинности до подорожнього, відповідальні за добре ім’я історичної столиці Слобожанщини», - йдеться заяві, яку підписав архиєпископ Ігор.

«Але як же прикро, що знайшлася група молодиків, котрі влаштували штовханину під Свято-Дмитрівським храмом, труїли людей із газових балончиків і з озвірілими обличчями рвалися досередини храму. Хочеться вірити запевненням працівників правоохоронних органів, що злочинці будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Та хіба справа в державному покаранні? Адже ці особи з’явилися біля церкви не випадково, вони явно виконували політичне замовлення опонентів «Євромайдану».

Навряд чи злочинці усвідомлюють, наскільки важкими для них можуть бути наслідки нападу на православну святиню, та ще й у дні різдвяних свят. Божий Суд суворий саме тому, що справедливий, і він неодмінно спіткає і напасників, і, ще більшою мірою, замовників блюзнірського злочину. Суворий земний суд може стати рятівним для них, бо дасть нагоду спокутувати провину, хоча б частково, вже тут, на землі, і полегшити сумління перед Небесним Суддею», - зазначив владика Ігор (Ісіченко).