• Головна
  • Новини
  • У Севастополі затримано крадія, який переховувався в церкві...

У Севастополі затримано крадія, який переховувався в церкві

18.12.2013, 09:11
За крадіжки у храмах він може потрапити до в'язниці на строк до семи років.

Кримські правоохоронці затримали хлопця, який викрав з храму ящик з пожертвуваннями віруючих. Після вчинення кримінального правопорушення, зловмисник переховувався в одній з церков міста Севастополя. За свій вчинок він може потрапити до в'язниці на строк до семи років,- повідомляє УНН.

Нагадаємо, 2 грудня о 10:30 до церкви “Святого пророка Іллі”, розташовану в селищі Сонячна Долина м. Судака, увійшов невідомий чоловік у темному одязі і відкрито викрав ящик з пожертвуваннями. Заподіявши служниці церкви тілесні ушкодження, він закрив її у будівлі храму, сховав ключі і зник у невідомому напрямку. Здобиччю зловмисника стали 300 гривень.

Про пригоду повідомили по лінії “102”. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та керівництво Судацького міськвідділу міліції.

За інформацією в.о. помічника начальника у зв’язках з громадськістю Судацького міськвідділу міліції старшого лейтенанта міліції Ольги Головчанової, у ході проведення комплексу всіх необхідних заходів, особу церковного злодія було встановлено. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 23-річний кримчанин.

"Пошуки зловмисника ускладнювало те, що він не мав певного місця проживання, тимчасово проживав у реабілітаційному центрі в Судацькому регіоні, ніде не працював, — розповіла Ольга Головчанова. — Після вчинення кримінального правопорушення хлопець виїхав до Севастополя і переховувався в одній з місцевих церков".

Проте уникнути відповідальності йому не вдалося. Наразі зловмисник знаходиться під вартою, провину свою він визнав повністю. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя) Кримінального кодексу України, яке на даний час перекваліфіковано на ч.1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.