• Головна
  • Новини
  • Злодій виніс з храму Євангеліє, срібний посуд та вино «Кагор»...

Злодій виніс з храму Євангеліє, срібний посуд та вино «Кагор»

17.12.2013, 15:13
Злодій виніс з храму Євангеліє, срібний посуд та вино «Кагор» - фото 1
У селищі Лиманське, що в Одеській області, обікрали Свято- Петропавлівський храм.

tserkov-a.jpgУ селищі Лиманське, що в Одеській області, обікрали Свято- Петропавлівський храм.

Cлідчо-оперативна група райвідділу міліції, оглянувши церкву, встановила, що зловмисник проник туди через крихітне вікно, і прибрав до рук все, що мало хоч якусь цінність.

А це - дві книги «Апостол» і «Євангеліє», 20 ікон, свічки, 40 пляшок вина «Кагор», срібний посуд і ящик для пожертвувань з грошима на суму понад 1500 гривень.

За якийсь час працівники міліції вишли на слід крадія.

«В одному із ломбардів районного центру нам вдалося вилучити два срібних предмета посуду , які за описом були схожі на викрадені з храму», - розповів Одеському оглядачу заступник начальника райвідділу майор міліції Юрій Присуха.

Не гаючи часу, оперативники затримали зловмисника, прикмети якого описав працівник ломбарду. Ним виявився непрацюючий 30-річний житель цього ж селища. Затриманий вже не раз перебував на лаві підсудних за скоєння крадіжок і грабежу.

Тепер чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років, адже його дії кваліфікуються ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка з проникненням у житло , інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).