• Головна
  • Новини
  • На Львівщині трьох неповнолітніх засудили за церковні крадіжки...

На Львівщині трьох неповнолітніх засудили за церковні крадіжки

14.11.2013, 12:42
На Львівщині трьох неповнолітніх засудили за церковні крадіжки - фото 1
У Стрию на Львівщині засудили трьох неповнолітніх хлопців за церковні крадіжки.

kp;og-9.jpgУ Стрию, що на Львівщині, засудили трьох неповнолітніх хлопців за церковні крадіжки.

Про це 14 листопада повідомляє ІА ЗІК з посиланням на Стрийський МВ.

Уночі проти 11 червня працівники патрульно-постової служби Стрийського міського відділу міліції спільно з працівниками Державної служби охорони затримали крадіїв при спробі крадіжки з храму Покрови Божої Матері, що у місті Моршин. Зловмисниками виявилися троє неповнолітніх місцевих мешканців, котрим на час вчинення крадіжок виповнилося 15,16 та 17 років.

«На рахунку неповнолітніх крадіїв 12 епізодів злочинної діяльності. Вони проникали в приміщення церков через віконні шибки, якщо двері сакральних будівель не піддавалися злому. Цікавили злодюжок здебільшого гроші зі скарбничок. Щоправда, в одній із церков вони прихопили ще й пляшку вина. Своїми діями вони завдали матеріальної шкоди на загальну суму більш як 6 тисяч гривень», – розповів заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції Володимир Петрівський.

У судовій залі хлопчаки вину у вчиненому визнали повністю та щиро розкаялися. Ці обставини судом було враховано при призначенні міри покарання.

Відтак, за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України 16-річного співучасника засуджено до чотирьох років позбавлення волі, 17-річного – до трьох років шести місяців позбавлення волі та 15-річному співучаснику призначено три роки позбавлення волі.

На підставі статті 104 Кримінального кодексу України неповнолітніх зловмисників звільнено від відбування покарання з випробуванням. Упродовж встановленого кожному з них іспитового строку вони зобов’язані виконувати покладені судом на них обов’язки.