В Ужгороді судитимуть церковних крадіїв

06.11.2013, 13:51
В Ужгороді судитимуть церковних крадіїв - фото 1
Прокуратура Ужгорода скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо викрадення хлопцями скриньки з пожертвами з Хрестовоздвиженського собору.

jdklll.jpgПрокуратура Ужгорода скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо викрадення хлопцями скриньки з пожертвами з Хрестовоздвиженського собору.

Найстаршого обвинуваченого взято під варту, іншого – під домашній арешт, а щодо неповнолітніх застосоване особисте зобов’язання. Про це ІА ZIK повідомили у прес-службі прокуратури м.Ужгорода.

У ході досудового розслідування встановлено, що 23-річний, раніше судимий безробітний, разом з товаришем та ще двома неповнолітніми юнаками, через відчинені двері службового входу проникли до приміщення Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору, звідки викрали скриньку для пожертв, у якій містилося понад тисячу гривень.

Оперативники затримали крадіїв за «гарячими слідами». Відносно них було відкрито кримінальне провадження за ч.2,3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у приміщення).

Крім того, найстаршому правопорушнику доведеться відповісти перед законом ще й за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (ч.1.ст.304 КК України). Юнаки щиро покаялися у скоєному, що стало пом’якшуючою обставиною при обранні міри покарання. За крадіжку Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років, а за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність – від трьох до семи років.