Сьогодні в Криму спробували спалити ще одну мечеть

15.10.2013, 13:08
Сьогодні в Криму спробували спалити ще одну мечеть - фото 1
Сьогодні горіла мечеть в селі Рівне Червоногвардійського району Криму.

8762a4-s.jpgСьогодні горіла мечеть в селі Рівне Червоногвардійського району Криму.

Як повідомив «Вістям» імам мечеті Сервер Османов, пожежа сталася рано вранці, за годину до святкового намазу.

«Ми прийшли в мечеть близько шостої годин ранку. Зайти в неї було неможливо. Молитовна кімната була в диму. Ми розбили вікно, залили вогонь водою і засипали піском», - розповів імам.

Загальний збиток від пожежі поки уточнюється. Відомо, що згоріло кілька Коранів і книжкова полиця.

Глава Секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, який зараз перебуває у селі Рівне, повідомив «Вістям», що мечеть спеціально підпалили.

«Йдеться про сплановану провокацію. Вважаю, що тут спрацювали ті ж хлопці, що підпалили мечеть в Саках», - зазначив Заїр Смедляєв.

На місці події працює слідчо-оперативна група райвідділу міліції.

Черговий Красногвардійського районного відділення Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомив, що на пожежу жоден пожежно-рятувальний підрозділ не виїжджав, а про загорання вони дізналися від міліції.

«П'ять хвилин на десяту нам подзвонили з міліції і сказали, що о пів на сьому там була пожежа. Ніхто з мечеті, ні голова сільради нам не дзвонили. На місце виїхав наш оперативний черговий, начальник частини ГСЧС та опергрупа міліції. Зараз розбираються, ми на пожежу не виїжджали», - зазначив черговий.

Як відомо, 13 жовтня в Сакському районі загорілася мечеть - медресе "Яні Джалі". За даними рятувальників, приміщення горіло близько години. У Духовному управлінні мусульман Криму і Меджлісі заявили, що, скоріш за все, мечеть підпалили.