• Головна
  • Проекти
  • У Криму згоріла мечеть. Мусульмани кажуть, що її навмисно підпалили...

У Криму згоріла мечеть. Мусульмани кажуть, що її навмисно підпалили

15.10.2013, 12:59
У Криму згоріла мечеть. Мусульмани кажуть, що її навмисно підпалили - фото 1
У Криму, у місті Саки, 13 жовтня загорілася центральна мечеть. Вогонь пошкодив терасу, кімнату імама та підсобні кімнати. На щастя, на час пожежі у приміщенні не було людей.

YangCami03-s.jpgУ Криму, у місті Саки, 13 жовтня загорілася центральна мечеть. Вогонь пошкодив терасу, кімнату імама та підсобні кімнати. На щастя, на час пожежі у приміщенні не було людей.

Як інформує прес-служба ДУМК, співробітники МНС і МВС провели оперативно-слідчі роботи. Представники місцевої релігійної громади зазначають, що судячи з деяких ознак, мечеть підпалили навмисно.

На місці пожежі муфтій мусульман Криму хаджи Еміралі Аблаєв провів нараду за участю заступника муфтія Криму Айдера Ісмаїлова, головного імама Сакського району і міста Кезлєв (Євпаторія) Емірасана Умерова, голови мусульманських релігійних громад Сакського регіону Сейтасана Асанова, в.о. голови Сакського регіонального меджлісу Ескендера Білялова, голови Сакського міського меджлісу Ернеса Барашева та інших членів місцевої релігійної громади.

Присутні вивчили ситуацію і визначили першочергові дії, які необхідно вжити Муфтіяту Криму, місцевій релігійній громаді та меджлісу. Зокрема, зараз почали очищати мечеть від знищеного вогнем майна. ДУМК зі свого боку готує звернення до правоохоронних органів з проханням провести об'єктивне розслідування і покарати тих, хто якимось чином пов'язаний з пожежею.

За словами Муфтія Криму, ця провокація напередодні одного з головних свят мусульман Курбан байраму (Свято Жертвопринесення) сприятиме єднанню мусульман, в тому числі, і щодо надання матеріальної допомоги для відновлення мечеті.